ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με την επιστολή Κασσελάκη - Η «ανάκληση» και η ψηφοφορία που ζήτησε ο Τεμπονέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με την επιστολή Κασσελάκη - Η «ανάκληση» και η ψηφοφορία που ζήτησε ο Τεμπονέρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Με αφορμή δημοσιεύματα περί απόσυρσης της επιστολής Κασσελάκη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και «για την αποκατάσταση της αλήθειας», πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως η διακύβευση της χθεσινής (Τρίτη) συνεδρίασης ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

Με βάση τις ίδιες πηγές, η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη και «προχωρούμε ενωμένοι στο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο».

Προσθέτουν, πάντως, με νόημα πως το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνουν πως μόνο ένα μέλος της ΠΓ- το CNN Greece πληροφορείται πως αυτό το πρόσωπο είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας- ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου κι απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, η απόρριψη του αιτήματος Τεμπονέρα ήταν πολύ έντονη κι από μέλη της ΠΓ όπως ο Νίκος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Πάνος Ρήγας και η Παναγιώτα Μπελώνη, ενώ κάποιοι το χαρακτήρισαν προσχηματικό και σε σημείο ο κ. Κασσελάκης να μην χρειαστεί καν να παρέμβει.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μας λένε πως ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με το δίλημμα «με εμπιστεύεστε να σας οδηγήσω μέχρι τουλάχιστον τις εθνικές εκλογές ή να ζητήσω αναβάπτισή μου από τη βάση» και πέτυχε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των μελών της ΠΓ στο πρόσωπό του.

«Δεν τέθηκε ζήτημα ανάκλησης της επιστολής, όπως άλλωστε δεν τέθηκε θέμα ανάκλησης της προχθεσινής απόφασης της ΠΓ που άφηνε αιχμές σε βάρος του προέδρου», μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν πως το συνέδριο που ξεκινά αύριο είναι προγραμματικό κι όχι καταστατικό αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα το ακολουθήσει εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Συνεπώς, ζητήματα όπως ο πολιτικός προσανατολισμός του κόμματος, η ονομασία ή το σύμβολό του θα τεθούν στο συνέδριο του φθινοπώρου.

Από την άλλη, μέλη της ΠΓ επισημαίνουν στο CNN Greece πως η επιστολή του προέδρου ανακλήθηκε από τον ίδιο πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα.

"Κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου, άρα η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός κι εκτός τόπου και χρόνου", συμπληρώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ