ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εύθραυστες ισορροπίες πριν το συνέδριο - Στο... έλεος Πολάκη ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εύθραυστες ισορροπίες πριν το συνέδριο - Στο... έλεος Πολάκη ο Κασσελάκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης με τον συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παύλο Πολάκη. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μπορεί οι αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν στο CNN Greece τον σημερινό (Τετάρτη) Στέφανο Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου ως «χαρούμενο, διαλλακτικό και ήρεμο» και το προσχέδιο της ομιλίας του στην αυριανή έναρξη του 4ου συνεδρίου ως ήπιο κι ενωτικό, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος είναι λίαν εύθραυστες.

Σε αυτό το πλαίσιο, μας λένε πως τη δεδομένη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ελέγχει ένα 51% με 55% του συνεδρίου, ωστόσο αν απασφαλίσει ο Παύλος Πολάκης αυτή η πλειοψηφία είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί.

Στην Κρήτη, ιδίως, το κλίμα είναι σαφώς υπέρ του βουλευτή Χανίων, με πολλά στελέχη και μέλη να καλούν την Κουμουνδούρου να μην τολμήσει να τον αγγίξει.

Από την άλλη, ωστόσο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα πνέει μένεα εναντίον του, ιδίως μετά την απουσία του από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

«Οι τομεάρχες δεν υπακούνε τον συντονιστή τους κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για πολλούς λόγους. Αν ο Κασσελάκης χάσει την Κ.Ο., τότε χάνει και το κόμμα», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Κι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, πάντως, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω στο συνέδριο κι αν αισθανθεί πως προκαλείται θα απαντήσει αναλόγως.

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης είχε σκοπό να συναντούσε χθες τον κ. Πολάκη πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά καθυστέρησε στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Η συνάντηση, ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες ή και ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ