ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν προεδρικές εκλογές - «Κλειδί» η στάση Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν προεδρικές εκλογές - «Κλειδί» η στάση Γεροβασίλη
Eurokinissi

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

«Αυτό είναι το κλίμα ανάμεσα στην πλειοψηφία των συνέδρων», ενώ αναμένεται να κατατεθεί και σχετικό ψήφισμα το οποίο στηρίζουν και κορυφαία στελέχη όπως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, είναι σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών από τους συνέδρους για να μην πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές.

«Λυπάμαι οι εκλογές πρέπει να γίνουν» δήλωσε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν προσερχόμενος στο συνέδριο ρωτήθηκε από σύνεδρο αν θα υπογράψει και εκείνος. «Θα μείνω στο κόμμα ο,τι κι αν γίνει. Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» είπε στους συνέδρους.

Σε κάθε περίπτωση πολλά θα εξαρτηθούν, όπως αναφέρουν στο CNN Greece άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, από την ομιλία της Όλγας Γεροβασιλη, η οποία αναμένεται στις 19.00 το απόγευμα.

Είναι πιθανό, στην περίπτωση που δεν καταθέσει υποψηφιότητα η κυρία Γεροβασίλη, να ζητηθεί αμέσως μετά από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη η επαναβεβαίωση της προεδρίας του από το συνέδριο.

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη εξάλλου ανέφεραν πως «πρέπει να υπάρξει μια καθαρή λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα το μεσημέρι, στο χώρο του συνεδρίου. Σχεδόν όλοι αναμένεται να ζητήσουν αναβολή των προεδρικών εκλογών, γιατί όπως αναφέρουν πηγές «θα είναι καταστροφικές για το κόμμα».

Έντονες αποδοκιμασίες υπήρξαν για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Στον Τιτανικό είχαν τη δικαιολογία ότι δεν έβλεπαν το παγόβουνο. Εμείς το βλέπουμε και είναι οι ευρωεκλογές» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ