ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφί» Γεροβασίλη σε Κασσελάκη: Να τηρηθεί το καταστατικό, φαίνεται πως το ξέχασε

«Καρφί» Γεροβασίλη σε Κασσελάκη: Να τηρηθεί το καταστατικό, φαίνεται πως το ξέχασε
H Όλγα Γεροβασίλη κατά την ομιλία της στο 4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτησή της στο Συνέδριο του κόμματος, δηλώνοντας «παρούσα» στο δημόσιο προσκλητήριο που είχε απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία της στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε τα εξής: «Να τηρηθεί το καταστατικό, ο Κασσελάκης φαίνεται πως το ξέχασε. Σε ένα μήνα θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Δεν μπορεί το Συνέδριο να ορίσει ημερομηνία. Δικαίωμα του Συνεδρίου είναι να συλλέγονται υπογραφές για μη εκλογές. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στο Συνέδριο είναι μόνο αν πρέπει να γίνουν εκλογές και όχι η ημερομηνία. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνω στο κόμμα. Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας για την πτώση του κόμματος κι εγώ αναλαμβάνω τη δική μου θέτοντας υποψηφιότητα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά.

«Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη»

Νωρίτερα, κατά την ομιλία της στο Συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Ακούω τον εύλογο προβληματισμό ''μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα''. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Πιστεύω, όμως, βαθιά ότι είναι αναγκαίο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα», είπε.

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας, στην Ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί». Τόνισε ότι δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη, ούτε στα πιο δύσκολα, «πάντα έβαζα πλάτη». «Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Δεν μετρήσαμε ποτέ το προσωπικό και πολιτικό κόστος» και «είμαι υπερήφανη για όλα όσα πετύχαμε, για τη χώρα, για την κοινωνία, για την προοδευτική παράταξη και είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε.

«Δηλώνω παρούσα... για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου, αλλά όχι», είπε, σημειώνοντας ότι «τη σχέση με τα μέλη μας και την κοινωνία την υπερασπίζομαι στην πράξη, όχι στα λόγια». Σχολίασε ότι ποτέ δεν εξέλαβε την ψήφο των πολιτών ως «λευκή επιταγή και πώς «όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες». Υπογράμμισε ότι «σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής (…) για μια πραγματική προοδευτική αντεπίθεση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και λαός μας».

Η κα Γεροβασίλη είπε ότι το συνέδριο γίνεται «σε μια περίοδο που η κοινωνία βράζει με τις πολιτικές κυβέρνησης Μητσοτάκη» και πως «εμείς εδώ πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας ο αντίπαλος μας», «η δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Είπε ότι «εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, δεν είναι αρένα το συνέδριο, εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι, όχι άλλοι εχθροί ανάμεσα μας, όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας, πάμε όλοι μαζί, δίπλα στην κοινωνία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», και πως «δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο και είναι ιστορικό μας χρέος, να δώσουμε εμείς αυτή τη διέξοδο». Τόνισε ότι για αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμη η μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου και πως «οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι στη ΝΔ». «Η Δεξιά απέτυχε παταγωδώς. Η Ακροδεξιά κερδίζει έδαφος. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να αποτρέψουν αυτή την εφιαλτική προοπτική. Να δώσουν προοδευτική διέξοδο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ