ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου - Γεροβασίλη: Παρούσα στο προσκλητήριο

Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου - Γεροβασίλη: Παρούσα στο προσκλητήριο
Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρούσα στο προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά της, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος εισηγούμενος εκλογές στις 10ης Μαρτίου, μια ημερομηνία για την οποία σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ότι θα δουλέψω. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται στο κόμμα. Η αλήθεια θα κερδίσει και γι αυτό πρέπει να πάμε στις εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά».

Γεροβασίλη: Είμαι παρούσα στο προσκλητήριο

«Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Υπαρξιακό το ζήτημα για το κόμμα και τη χώρα. Μακάρι να μην χρειαζονταν νέες εκλογές» είπε νωρίτερα η κα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως είναι παρούσα στο προσκλητήριο του προέδρου, δηλώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά της.

«Αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης μου. Δεν την φοβήθηκα ποτέ, ούτε στα πιο δύσκολα», συνέχισε ενώ απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη του είπε: «δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμας».

Η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη

«Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλος διχασμός. Αντίπαλος μας μόνο η Δεξιά», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο. Πολύ κρισιμη η μάχη των ευρωεκλογών. Να κάνουμε ενα άλμα δικαιοσύνης», είπε και συνέχισε:

«Στήριξα τη νέα προσπάθεια με Στέφανο Κασσελακη. Πάντοτε ήμουν με τα μελη. Να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί διαρκώς.

Να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικού αντιπάλου της ΝΔ. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης.

Έχουμε κυβερνήσει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε.

Χρειαζόμαστε σοβαρο πολιτικό σχέδιο και πολιτική λειτουργία. Δεν αρκεί να λέμε πως θα κυβερνήσουμε τον Μητσοτάκη».

«Άλλο λάθη απειρίας κι άλλο λαθη αλαζονείας. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα κι αξιοπιστία», είπε με ορισμένους να την αποδοκιμάζουν.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πολιτική λειτουργία με ιδεολογικές και καταστατικές αρχές που θα την υπηρετούν όλοι. Αποφασιστικότητα κι αρχές. Απαιτούνται και τα δύο», πρόσθεσε ενώ ο κ. Κασσελακης την παρακολουθεί από την πρώτη σειρά.

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να διχάζει. Πάνω από όλα να μεγαλώνει το κόμμα, όχι να αφαιρεί. Μεγάλωσε το κόμμα με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Συλλογική δουλειά, όχι ενός ανδρός αρχή».

«Το παλιό ή το νέο» ρώτησε με τους συνέδρους να απαντούν το νέο. Το νέο δεν είναι μεσσιανισμός. Νέες ιδέες χρειαζόμαστε».

Αντιδράσεις για την ημερομηνία των εκλογών

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την ημερομηνία των εκλογών στις 10 Μαρτίου.

Θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει τόσο σύντομα, σε δύο εβδομάδες δηλαδή.

Με δεδομένο ότι μέσα στο Μάρτιο υπάρχουν δύο τριήμερα, οι επόμενες διαθέσιμες ημερομηνίες είναι από 31 Μαρτίου και μετα. Το πιθανότερο είναι στις 10 Μαρτίου να γίνουν μόνο προεδρικές εκλογές, όχι για Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές κι Οργανώσεις Μελών.

Σημειωτέον, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να πάρει αναβολή στράτευσης μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Όπως και να έχει το συνέδριο θα αποφασίσει. Το καταστατικό, πάντως, προβλέπει τουλάχιστον ένα μήνα προεκλογικής περιόδου.

Η ημερομηνία και το υβριδικό μοντέλο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν νέα εστία αντιπαράθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ