ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Αθλιότητες και ύβρεις για τον Ποινικό Κώδικα του 2019

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Αθλιότητες και ύβρεις για τον Ποινικό Κώδικα του 2019
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πυρά κατά του Παύλου Μαρινάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως το καλοκαίρι του 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ψήφισε έναν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών». 

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, έκανε λόγο για «αθλιότητες και ύβρεις» και πρόσθεσε πως τα φθηνά σχόλια και η λάσπη στον ανεμιστήρα «συνθέτουν ένα πρωτοφανές μείγμα ποινικού λαϊκισμού, το οποίο διαθέτει μηδαμινή επαφή με την επιστήμη και τα πραγματικά δεδομένα, όπως καταδείχθηκε κι από την πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία για τη ψήφιση της 17ης αλλαγής στους Ποινικούς Κώδικες, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να εκτοξεύει απολύτως αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ας εξηγήσει στους πολίτες γιατί η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 25% κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Ας απολογηθεί, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την ατιμωρησία, η οποία επικρατεί όσον αφορά τα βαριά εγκλήματα, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θυμίζει Σικάγο του Μεσοπολέμου. Οι πολίτες πληροφορούνται και βιώνουν καθημερινά την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, της Ελλάδας των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων σε ποσοστό 65% και της μη διαλεύκανσης της δολοφονίας Καραϊβάζ, της Ελλάδας των ατιμώρητων εγκλημάτων του “λευκού κολλάρου” και της συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών», τονίζει ο κ. Σαρακιώτης.

Προσθέτει ακόμη πως επειδή το ψέμα και η μικροκομματική σπέκουλα καταδικάστηκαν πρόσφατα από σύσσωμο το νομικό κόσμο της χώρας στο πλαίσιο της συζήτησης για τους Ποινικούς Κώδικες, ενώ και η Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει πως στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν μετατραπεί σε τροχονόμους, τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ οφείλουν να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και ταπεινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ