ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμπλευση Γ. Παπανδρέου στη «γραμμή» Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Σύμπλευση Γ. Παπανδρέου στη «γραμμή» Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκονται στην ίδια «γραμμή» για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μια «ανάσα» έδωσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στην εσωστρέφεια που απειλεί το ΠΑΣΟΚ με αιχμή τη διαφοροποίηση βουλευτών του από την κομματική γραμμή και στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αμέσως μετά τους τριγμούς που προκάλεσε η αποχώρηση 11 βουλευτών από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, έλαβε τον λόγο σήμερα - πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή - για να πει ότι οι ανισότητες που δημιουργήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο είναι λόγος καταψήφισής του και να παύσει έτσι την φημολογία ότι διαφοροποιείται από τον Νίκο Ανδρουλάκη στο θέμα.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «μεγάλο λάθος» της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθέτηση πριν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, υποστήριξε ότι υπέκυψε σε πιέσεις των λόμπι και επιπλέον ότι «έρχεται να νομιμοποιήσει κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες για λόγους εντυπωσιασμού».

Παρά πάντως την σύμπλευση Παπανδρέου, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ως προς την αναταραχή που σοβεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, κόντρα στην γραμμή Ανδρουλάκη, ενώ και Οδυσσεάς Κωνσταντινόπουλος, φαίνεται να διατηρεί ενστάσεις, παρότι δεν έχει τοποθετηθεί σαφές για την στάση που θα τηρήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ