ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή ανακοινώσεων για δραστικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι θα αντικατασταθούν

Εν αναμονή ανακοινώσεων για δραστικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι θα αντικατασταθούν
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία INTIME / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σε δραστικές αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, μετά και την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του που έλαβε στο 4ο συνέδριο.

Ήδη έδωσε σχετική εντολή στο γραφείο Τύπου, ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης.

Αναμένονται ανακοινώσεις για τον αντικαταστάτη του σημερινού αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, ως επικεφαλής του Οργανωτικού Γραφείου, το Εκτελεστικό Γραφείο και τον νέο συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Παύλου Πολάκη.

«Έχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα», είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αυτή την ώρα συντάσσεται η σχετική ανακοίνωση.

Τα σενάρια για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν διαρροές για πρόσωπα, όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πληθώρα εισηγήσεων, με επικρατέστερο σενάριο αυτήν τη στιγμή την παραμονή της Ράνιας Σβίγκου στην θέση της γραμματέα, αλλά την αντικατάσταση του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη.

Αν επιλεγεί κάποιο στέλεχος με πείρα από τον κομματικό οργανισμό, φαβορί θεωρούνται η Ρένα Δούρου κι ο Πάνος Ρήγας.

Ακούγεται, ωστόσο, πολύ έντονα πως στο τέλος ο κ. Κασσελάκης θα επιλέξει κάποιο νέο στέλεχος.

Ως προς την Πολιτική Γραμματεία, πιθανώς το έργο Κασσελάκη να διευκολυνθεί από παραιτήσεις μελών της όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε σχέση, εξάλλου, με το Εκτελεστικό Γραφείο εκεί οι καρέκλες είναι λιγότερες και οι περισσότερες κατειλημμένες από θεσμικούς παράγοντες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία να μπορεί να επιλέξει ένα με δύο στελέχη.

Παραλλήλως, θεωρείται πιθανή η συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής, όχι μόνο κεντρικής αλλά και σε νομαρχιακό επίπεδο, ενόψει των ευρωεκλογών, κίνηση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτότυπη αν υλοποιηθεί, αφού το ίδιο συνέβαινε κι επί Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ