ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει η δυσπιστία στον ΣΥΡΙΖΑ – Η τακτική της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Παραμένει η δυσπιστία στον ΣΥΡΙΖΑ – Η τακτική της εσωκομματικής αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα του συνεδρίου του κόμματος στις 25 Φεβρουαρίου, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, στις 11.00, με τη νέα του διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Για πολλούς στην Κουμουνδούρου θα αποτελέσει κι ένα κρας τεστ ενότητας, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

Όπως κι αν έχει, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας- με κορυφαίο την ψήφιση αυτή την εβδομάδα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια-, καθώς και τακτικής και στρατηγικής στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες, αλλά κι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» που δεν είναι άλλος από τις καταστατικές αλλαγές που θα συζητηθούν στο συνέδριο του φθινοπώρου.

Κρας τεστ, πάντως, ενότητας αναμένεται να αποτελέσουν και οι κάλπες που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή για την ανάδειξη των νέων συντονιστών Οργανώσεων Μελών, καθώς και των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να επιμείνει η διαδικασία να γίνει και ψηφιακά, δύσκολα όμως θα περάσει μια τέτοια πρόταση τόσο για τεχνικούς όσο, κυρίως, για πολιτικούς λόγους.

Η στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έως τις ευρωεκλογές

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να κρατήσει ήπια στάση ενόψει των ευρωεκλογών, δηλαδή να καταθέτει μεν πολιτικές προτάσεις χωρίς όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και δη τον πρόεδρο.

Κι αυτό ούτως ώστε να μην μπορεί ο κ. Κασσελάκης την επομένη των ευρωεκλογών να κατηγορήσει οποιονδήποτε άλλο παρά τον εαυτό του για τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα.

Παραλλήλως, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στην από τα κάτω διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας παραλλήλως κριτική για το ότι οι τελευταίες αλλαγές σε πρόσωπα δεν αποφασίστηκαν από τα κομματικά όργανα, αλλά από τον πρόεδρο προσωπικώς, έστω κατόπιν συνεννόησης με υψηλόβαθμα στελέχη.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να ζητηθεί η σύγκληση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας όσο και της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να επικυρωθούν έστω αυτές οι αλλαγές.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της δυσπιστίας που επικρατεί θα ζητηθεί στις εκλογές ΟΜ και ΝΕ να συγκροτηθούν εφορευτικές επιτροπές ακόμα και στις περιπτώσεις που ο αριθμός των υποψήφιων ισούται με τον αριθμό των προς κάλυψη θέσεων, αλλά και να τηρηθεί το καταστατικά προβλεπόμενο ποσοστό σταυροδότησης (30% του συνόλου των υποψηφίων) ούτως ώστε να γίνει πράξη η εκπροσώπηση όλων των τάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ