ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στη ΝΔ για Αρβανίτη: «Παραδέχθηκε πως έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα κατά της Ελλάδας»

Οργή στη ΝΔ για Αρβανίτη: «Παραδέχθηκε πως έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα κατά της Ελλάδας»
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μιλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο POOL PHOTO / PHILIPPE BUISSIN / EUROPEAN PARLIAMENT / EUROKINISSI

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την δήλωση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, πως συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου το οποίο υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι ‘’είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε’’. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο», δήλωσε στο Open ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Η απάντηση του Αρβανίτη στις κατηγορίες της ΝΔ

Η δήλωση Αρβανίτη, προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος τόνισε πως «το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα απ’ αυτούς που ψηφίστηκε».

Δείτε το απόσπασμα στο 05:01

Ακολούθησε ανακοίνωση από τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Αναλυτικά ο διάλογος Αρβανίτη – Πλεύρη:

Κώστας Αρβανίτης: Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι «είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε». Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς το γράψατε;

Κώστας Αρβανίτης: Βεβαίως. Το τελευταίο άρθρο, που λέει…

Θάνος Πλεύρης: Αυτό που λέγαμε δηλαδή, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράψατε το…

Κώστας Αρβανίτης: Όχι οι βουλευτές, ο βουλευτής. Εγώ τους το έδωσα.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς. Ωραία, μπράβο σας. Εσείς άρα γράψατε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχει γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Αρβανίτης: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά. Σας το λέω.

Θάνος Πλεύρης: Ακόμα καλύτερα. Εσείς είστε στο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχετε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη: το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνετάχθη στην Κουμουνδούρου από τον κ. Αρβανίτη. Εξαιρετικά.

Κώστας Αρβανίτης: Μα τι λέτε, 17 φορές το έχουμε πει. Κύριε Πλεύρη, στις Βρυξέλλες ζω. Με συγχωρείτε λίγο, στο άρθρο 27, κύριε Πλεύρη… Το έχετε διαβάσει το ψήφισμα;

Θάνος Πλεύρης: Το έχω διαβάσει το ψήφισμα.

Κώστας Αρβανίτης: Σίγουρα; Είστε σίγουρος; Στο άρθρο 27, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία. Εδώ συνέβαλα. Λοιπόν, μα δεν κάτι κακό. Είμαι ευρωβουλευτής, νομοθετώ. Σας λέει λοιπόν ότι θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτές αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση δε λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωκοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε. Ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό: Θα συμμορφωθείτε;

Θάνος Πλεύρης: Το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα απ’ αυτούς που ψηφίστηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.

Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του.

Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ