ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Να μην στερηθούν ευρωκονδύλια οι Έλληνες - Τι είπε για το ψήφισμα της Ευρωβουλής

Αρβανίτης: Να μην στερηθούν ευρωκονδύλια οι Έλληνες - Τι είπε για το ψήφισμα της Ευρωβουλής
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία EUROKINISSI

«Προπετή» χαρακτηρίζει ο Κώστας Αρβανίτης τον Παύλο Μαρινάκη, για τον οποίο ισχυρίζεται πως αγνοεί παντελώς ακόμα και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για ένοχους, ψεύτες και αδιάβαστους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως η δική του συνεισφορά στο πρόσφατο ψήφισμα της Ευρωβουλής κατά της χώρας μας αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επ' ουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: Οργή στη ΝΔ για Αρβανίτη: «Παραδέχθηκε πως έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα κατά της Ελλάδας»

«Θα μπορούσε, βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της ΝΔ και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κ. Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών», τονίζει ο κ. Αρβανίτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνει πως για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπει στο Μέγαρο Μαξίμου: «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο κράτος δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, στη δήλωσή του προσθέτει, δίκην υστερόγραφου κι ως ρητορικό ερώτημα, για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πως «μιας και μιλάμε για δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κυρία Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της»;

Το βίντεο με την αψιμαχία Αρβανίτη - Πλεύρη

Η δήλωση Αρβανίτη, προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος τόνισε πως «το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα απ’ αυτούς που ψηφίστηκε».

Δείτε το απόσπασμα στο 05:01

Ακολούθησε ανακοίνωση από τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ