Ερώτηση για τον Οδοντωτό Διακοπτού - Καλαβρύτων κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου
Ανανεώθηκε:
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη συντήρηση και τη λήψη μέτρων ασφαλείας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων, Προαστιακού Σιδηροδρόμου και την κατασκευή της Σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου, αφού επισημαίνει την κεντρική θέση που έχουν τα προγραμματισθέντα έργα υποδομής για την περιοχή, τονίζει τις πρόσφατες επικίνδυνες κατολισθήσεις που έλαβαν χώρα πριν λίγες ημέρες στη γραμμή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου προς τα Καλάβρυτα, που καταδεικνύουν επικίνδυνη κρατική απραξία, καθώς παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Εθνική οδό Αθηνών-Πάτρας, στο ύψος του Αιγίου, με αποτέλεσμα συχνά να κλείνουν Παλαιά και νέα Εθνική οδός και να δημιουργούντα σοβαρά ζητήματα ασφαλείας των πολιτών και των μεταφορών.
Σημειώνει επίσης ότι υπάρχει κωλυσιεργία έναρξης εργολαβιών για την βαριά συντήρηση της γραμμής του Προαστιακού Πάτρας - ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών -, την απαραίτητη επισκευή των συρμών και την εντατικοποίηση αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.
Τέλος, τονίζει ότι είναι αναγκαία από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, η συγκρότηση ενός αξιόπιστου συστήματος προστασίας του πολίτη, με επιβεβλημένη τη βελτίωση των σχεδίων αντιμετώπισης των επικίνδυνων φυσικών φαινομένων με ολιστικές και υπεύθυνες δράσεις καταστολής των άμεσων και μακροχρόνιων επιπτώσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύμπλευση Γ. Παπανδρέου στη «γραμμή» Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Η selfie του Κόουλ Άλεν στον καθρέφτη του ξενοδοχείου 30 λεπτά πριν την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
18:33
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απομάκρυναν τον φοιτητή που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι του (vid)
18:24
«Τα όπλα τα αγόρασα από Ρομά, δεν με έλεγξε ο φύλακας στον ΕΦΚΑ» - Όσα κατέθεσε ο 89χρονος στην ΕΛΑΣ
18:16
Χέγκσεθ για Ιράν: «Οι σύμμαχοι που δεν μας βοηθούν θα αντιμετωπίσουν συνέπειες»
18:07