Δημοσκόπηση Prorata: Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων οι πολίτες - Τι αναφέρει για τα πανεπιστήμια
Μία νέα δημοσκόπηση της Prorata που ήρθε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα (04/03), οι πολίτες εμφανίζονται συντριπτικά υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων και δείχνουν την ελληνική κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
Συγκεκριμένα, το 34% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων παρά τις όποιες πιθανές συνέπειες, το 28% υπέρ των κινητοποιήσεων όσο οι αγρότες δεν κλείνουν κεντρικές αρτηρίες της χώρας, το 19% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων όσο αυτές δεν συμβάλλον σε έλλειψη και ακρίβεια προϊόντων, ενώ το 17% εμφανίζεται κατά.

Ως προς το ερώτημα «ποιος ευθύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας», το 40% απάντησε οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, το 27% οι πολιτικές της Ε.Ε., 14% οι μεσάζοντες, το 13% είπε η νοοτροπία των αγροτών, ενώ το 6% ο πόλεμος στην Ουκρανία και ενεργειακή κρίση.

Σε άλλο ερώτημα που αφορά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το 47% τάσσεται υπέρ των φοιτητικών και μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ το 50% των ερωτηθέντων είναι εναντίον.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσκόπηση Opinion: Κυριαρχία ΝΔ και «μάχη» δεύτερης θέσης από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ με μία... έκπληξη
Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - «Έκπληξη» για ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ
Έκκληση Φάμελλου για προοδευτικό «μέτωπο» με αποστάσεις από Καρυστιανού: «Όχι σε εγωισμούς, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»
07:42
Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα λόγω απεργίας
07:36
ΒΟΑΚ: Νέοι «συμπαίκτες» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι METLEN και Aktor - Τα πολλαπλά κέρδη μιας τριπλής συμφωνία
07:33
«Αλλάξτε τα βιβλία»: Ο πλανήτης Δίας είναι μικρότερος και πιο επίπεδος απ’ ό,τι πιστεύαμε
07:25