ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πανηγύρισε για ελάχιστες μειώσεις όταν βασικά είδη έχουν αυξηθεί ως 136%

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πανηγύρισε για ελάχιστες μειώσεις όταν βασικά είδη έχουν αυξηθεί ως 136%

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του σε σουπερμάρκετ, αναφέροντας ότι  «ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που επί πέντε χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών πήγε στο σούπερ μάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές. Πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136%»

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν πως μόνο την τελευταία τριετία, με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμί και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%.

«Πήγε πρωί– πρωί πριν γεμίσει με κόσμο και μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι. Επί των ημερών της κυβέρνησής του οι έμμεσοι φόροι έσπασαν το φράγμα του 60%. Όταν πριν από δέκα χρόνια ήταν στο 54%. Όσο για τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν σε 23.385 εκατ. ευρώ, επτά δισεκ. ευρώ περισσότερα και σε σύγκριση με το 2021 τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, επτά δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ