ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Κασσελάκη στο CNN Greece για την εισαγγελική έρευνα: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Συνεργάτες Κασσελάκη στο CNN Greece για την εισαγγελική έρευνα: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σχολιάζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για εταιρεία της οποίας είναι ιδιοκτήτης στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο για ευπρόσδεκτη εισαγγελική έρευνα, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει στις 23 Φεβρουαρίου ο κ. Κασσελάκης σύμφωνα με την οποία όλοι γνωρίζουν πως είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσε μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

«Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφόσον ο νόμος αφορά και σε εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό», είχε αναφέρει τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, υπογραμμίζουν πως ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εταιρεία offshore, «όπως συμβαίνει στο ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη», αλλά νόμιμη και καθαρή με έδρα στο Μαϊάμι η οποία φορολογείται με 50%.

Διευκρινίζουν, επίσης, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πόθεν έσχες για το 2022, ενώ για το 2023 δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική πλατφόρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ