ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για έκρηξη στην Οδησσό: Διερευνώνται τα αίτια και η πηγή της επίθεσης

Γεραπετρίτης για έκρηξη στην Οδησσό: Διερευνώνται τα αίτια και η πηγή της επίθεσης
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης ΕUROKINISSI

H ελληνική κυβέρνηση διερευνά τα αίτια και την πηγή της επίθεσης στην Οδησσό, ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και προσέθεσε ότι «είμαστε σε άμεση συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος».

Ο κ. Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και το πλαίσιο λειτουργίας των μην κερδοσκοπικών ξένων πανεπιστημίων, απάντησε σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζου, σχετικώς με τον χαρακτήρα του χθεσινού χτυπήματος στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε ότι βεβαίως υπήρξε μία επίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται σε ό,τι αφορά τα αίτια και την πηγή.

Τέλος ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ