ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θητεία σε μονόκλινο «VIP» για τον Στέφανο Κασσελάκη - Βουλευτής έως τις ευρωεκλογές

Θητεία σε μονόκλινο «VIP» για τον Στέφανο Κασσελάκη - Βουλευτής έως τις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σε ένα από τα πέντε μονόκλινα δωμάτια με ατομική τουαλέτα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σπάρτης, το οποίο επαναλειτουργεί από το Σεπτέμβριο, και δίπλα στο διοικητήριο θα περάσει την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, 13 Μαρτίου.

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα της χώρας και των Βαλκανίων, το οποίο είχε παύσει πριν έξι περίπου χρόνια να υποδέχεται νεοσύλλεκτους μαζί και με άλλα στρατόπεδα της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν σταματήσει να υποδέχεται νεοσύλλεκτους, σε αυτό εκπαιδεύονταν όσοι επρόκειτο να αποκτήσουν ειδικότητα αρτοποιού, μάγειρα ή οδηγού του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών.

Ένας από τους λόγους, επίσης, που ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να εκπληρώσει τώρα τη στρατιωτική του θητεία είναι και το ότι θα συμπέσει με δύο τριήμερα, αυτά των Απόκρεων και της 25ης Μαρτίου, όταν και το πολιτικό ενδιαφέρον εικάζεται πως θα είναι μειωμένο.

Πριν, πάντως, από τη Σπάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη.

Βουλευτής μέχρι τις ευρωεκλογές ο Κασσελάκης

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Κασσελάκης θα γίνει βουλευτής μέχρι τις ευρωεκλογές, με τον νυν βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλο να του ανοίγει το δρόμο με την παραίτησή του όπως όμως και οι υπόλοιποι έξι επιλαχόντες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης, συνεχίζει τα ραντεβού του με ιδιοκτήτες ΜΜΕ κι επιχειρηματίες στο πλαίσιο ανεύρεσης ενός «modus vivendi» που θα του επιτρέψει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς πιέσεις κι έξωθεν παρεμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, για παράδειγμα, η νέα «Ελευθεροτυπία» που θα κρεμαστεί στα περίπτερα πριν τις ευρωεκλογές, αναμένεται να απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Την ίδια ώρα, τα περιφερειακά- αναπτυξιακά συνέδρια αναμένεται να συνεχιστούν και μετά τις 9 Ιουνίου, αφού ο χρόνος δεν επαρκεί για να ολοκληρωθούν νωρίτερα και στις 13 περιφέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ