ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Μετωπική Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί την ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην ολομέλεια της Βουλής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ρινγκ» θα θυμίζει σε λίγη η ώρα η Βουλή, καθώς η Κυβέρνηση βγάζει τα γάντια κατά του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την άρνησή του να συναινέσει στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χτυπήματα “ντιρέκτ” στον Νίκο Ανδρουλάκη θα επιχειρήσει να πετάξει το ΠΑΣΟΚ στα σχοινιά και να το βγάλει … νοκ άουτ από τους πρώτους γύρους στο ματς των ευρωεκλογών.

Η Κυβέρνηση ελάχιστα ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πραγματικός πυγμαχικός αγώνας θα δοθεί με το καμπανάκι των 11:00 με το ΠΑΣΟΚ, με Κυβερνητικά στελέχη να προμηνύουν ήδη τα όσα θα γίνουν στο “ρινγκ”.

Όπως λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο CNN Greece τις τελευταίες μέρες έχει αποδειχθεί ποιοι είναι πραγματικά με την πρόοδο και δεν μένουν στα λόγια και ποιοι με τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, ποιοί ζουν σε άλλες δεκαετίες.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την μπάλα»

Ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έχουν μικροκομματικές παρωπίδες τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και ανεβάζουν αισθητά τους τόνους λέγοντας μάλιστα πως ο κ. Ανδρουλάκης “έχει χάσει την μπάλα”.

“Αναζητά επίπλαστα προσκόμματα, παραμένει δέσμιος στο παρελθόν και απορρίπτει συλλήβδην την πρόοδο και την εξέλιξη” υπογραμμίζουν και προσθέτουν πως οι πολίτες επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία επειδή ζητούν την αλλαγή. “Ε, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να συζητάμε και να λύνουμε τα υπαρξιακά ζητήματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τότε που η Κυβέρνηση χαρακτήρισε “Πράσινο Σύριζα” το ΠΑΣΟΚ και έλεγε πως είναι απορίας άξιο γιατί η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να πάει κόντρα σε τουλάχιστον δύο προηγούμενους προέδρους του, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αυτονόητης απελευθέρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει πως έχει ενδιαφέρον και για ακόμη ένα λόγο η στάση του ΠΑΣΟΚ καθώς η “κωλοτούμπα” όπως λένε Ανδρουλάκη, έχει οδηγήσει και σε σοβαρότατους τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματός του.

«Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» τόνισε στην τελευταία του συνέντευξη ο κ.Ανδρουλάκης στέλνοντας μήνυμα σε στελέχη όπως η κα Γιαννακοπούλου και ο κ. Κωνσταντινόπουλος…

Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναμένεται να τονίσει πως με την ίδρυση των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών τμημάτων ξένων ΑΕΙ, η Ελλάδα πλέον σταματά να είναι μια παγκόσμια εξαίρεση. Πως η χώρα αποκτά νέες ευκαιρίες όπως και οι υποψήφιοι σπουδαστές.

Ένα από τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης είναι ότι οι νέοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να σπουδάσουν σε τμήματα πανεπιστημίων του εξωτερικού από την πατρίδα τους, πως θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, θα ευνοηθεί η συνέργεια με μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού και θα καλλιεργηθεί πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη αναμένεται να υπογραμμίσει πως το νομοσχέδιο ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς το 70% των ρυθμίσεων αφορά τα κρατικά ΑΕΙ. Συγκεκριμένα ότι παρέχονται νέες ελευθερίες στα δημόσια ΑΕΙ και η χρηματοδότησή τους μέσα από τον προϋπολογισμό, το Ταμείο Ανάκαμψης και έκτακτες ενισχύσεις θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει πως θα μπουν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις.

Γαλάζιο «άνοιγμα» σε ΠΑΣΟΚογενείς

Η σημερινή μάχη με το ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία, το άνοιγμα της Κυβέρνησης σε πασοκογενείς ψηφοφόρους θα συνεχιστεί, κάτι το οποίο έγινε ξεκάθαρο και μέσα από την επιλογή της ένταξης του Σωτήρη Σέρμπου, αναπληρωτή Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρώην διπλωματικού συμβούλου του κ. Ανδρουλάκη στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Σέρμπος θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Θυμίζουμε πως ο κ. Σέρμπος παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου του κ.Ανδρουλάκη τον Σεπτέμβριο του 2022, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διάσταση απόψεων για την στάση του κόμματος απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ