ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπουργείου Μεταφορών με ΟΣΕ και Hellenic Train για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου

Σύσκεψη υπουργείου Μεταφορών με ΟΣΕ και Hellenic Train για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου

Σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη

TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Σύσκεψη με στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών την Δευτέρα (11/3), στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου στη «σκιά» της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. 

Το υπουργείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε «ζήτησε από τις δύο εταιρείες να δεσμευτούν για τη στενή συνεργασία τους σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της σιδηροδρομικής ασφάλειας και αφορούν στην υποχρέωση αυστηρής τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, στο σύνολο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου».

«Αυτό συνεπάγεται, από την πλευρά της Hellenic Train, την επιτάχυνση της διερεύνησης των περιστατικών που σχετίζονται με τη μη εφαρμογή του Κανονισμού».

Έμφαση στην βελτίωση της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε επίσης η περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, κρίνεται αναγκαία η αποτελεσματική επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά και προβλέπεται να ληφθούν, από τη ΡΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ