ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, «που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης μετά το 2019», και πως έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος.

«Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες. Όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμά του δεν ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα διά παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», τονίζει ο κ. Κασσελάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τους πολίτες να δυναμώσουν το αίτημα για δικαιοσύνη για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα «τζάκια» να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας.

«Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δεν θέλουν», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ