ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνι «εμφύλιοι» στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ - Και εσωκομματικά πυρά για το οικονομικό πρόγραμμα

Μίνι «εμφύλιοι» στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ - Και εσωκομματικά πυρά για το οικονομικό πρόγραμμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παρουσιάζονται σήμερα Πέμπτη, στις 19.00, από τον Στέφανο Κασσελάκη το ευρωπρόγραμμα και η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία- «Για μια άλλη Ευρώπη»- σε ειδικώς διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα στον Ελληνικό Κόσμο (Κτίριο 56).

Στην ουσία, αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές.

Διαρροές ψηφοφόρων προς τα ... αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, με βάση δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους, πως οι διαρροές τους προς το Κέντρο έχουν διακοπεί, δεν έχει συμβεί ωστόσο το ίδιο και προς τα αριστερά τους.

Πάνω σε αυτήν την παραδοχή, συνεπώς, θα διαμορφώσουν και την άμεση τακτική τους, καθώς και στο να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους, κυρίως ανάμεσα σε όσους έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έκαναν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αναγνωρίζουν, πάντως, τη δυσκολία να αποτελέσουν οι ίδιοι τον υποδοχέα της κοινωνικής δυσφορίας κι όχι η ακροδεξιά, γι’ αυτό και διστάζουν να θέσουν δημοσίως ως πήχη το 17,85% του περασμένου Ιουνίου.

Αιχμές για το οικονομικό πρόγραμμα Τσακαλώτου

Με αφορμή, εξάλλου, το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε την Τρίτη ο κ. Κασσελάκης, είναι αρκετά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν πως είναι η πρώτη φορά που το κόμμα έχει ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα για κάθε ξεχωριστή δράση, αφήνοντας αιχμές για το προηγούμενο πρόγραμμα το οποίο είχε σχεδιάσει κατά βάση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της συνολικής αποδόμησης της Ομπρέλας, η οποία αποτελεί πλέον τη βάση της Νέας Αριστεράς, συγκαταλέγεται και η καταγγελία που έγινε στο CNN Greece πως στα γραφεία της Λεωνίδου βρέθηκαν χειρόγραφα κουπόνια για οικονομική συνδρομή της πρώην τάσης.

«Κάποιοι είχαν στήσει ξεκάθαρα κόμμα μέσα στο κόμμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Δεν λείπουν τα εσωκομματικά πυρά

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που αναρωτιούνται κατά πόσο τα άμεσα μέτρα κρατικών παρεμβάσεων καταστολής της ακρίβειας συνολικού ύψους 3,243 δισ. ευρώ θα μπορέσουν πράγματι να καλυφθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών, ιδίως σε ένα βάθος τετραετίας, προσθέτοντας πως η αύξηση της φορολόγησης των μερισμάτων, για παράδειγμα, δεν θα αποφέρει έσοδα αφού θα φροντίσουν όσοι τα απολαμβάνουν να τα ενσωματώσουν στις αποδοχές τους.

Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες στην Ανατολική Αττική

Την ίδια ώρα, μπορεί στην επιφάνεια να επικρατεί ηρεμία, στη βάση ωστόσο οι «εμφύλιοι» δεν έχουν κοπάσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, όπως μαθαίνουμε, η ένσταση που κατέθεσαν επτά μέλη στην Ανατολική Αττική τα οποία θεωρούνται φίλα προσκείμενα στον Χρήστο Σπίρτζη κατά των προσφάτως- την Κυριακή- εκλεγμένων στην εκεί Νομαρχιακή Επιτροπή προβάλλοντας ζητήματα εκλογικών παρατυπιών όπως τη μη χρήση φακέλων.

Ζητήθηκε, μάλιστα, από το Οργανωτικό Γραφείο η επανάληψη των εκλογών στη συγκεκριμένη Νομαρχιακή.

Τι απαντά η Ζαννέτ Τσίπρα

To CNN Greece επικοινώνησε με την Ζαννέτ Τσίπρα, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, η οποία τόνισε πως δεν θα δεχθεί από κανέναν την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα τόσο της ίδιας όσο και των υπολοίπων δύο μελών της Επιτροπής μέσω της διακίνησης και σε τρίτα πρόσωπα με μη θεσμικό ρόλο της κατατεθειμένης ένστασης την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζει ετεροχρονισμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ