«Πυρά» Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου: «12 χρονών συναίνεσε;»
Η Ντόρα Μπακογιάννη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΑιχμές κατά της πρότασης της Εισαγγελέως για την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό και τη μαστροπεία, άφησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ντόρα Μπακογιάννη, διερωτώμενη ρητορικά: «12 χρονών συναίνεσε;» και απαντώντας με τις ισχύουσες οδηγίες.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η κα Μπακογιάννη αναφέρει πως «η Οδηγία 2011/93 ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».
Αντίστοιχα επικαλείται την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και την ελληνική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία «η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φλωρίδης για Κολωνό: Θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι - Ας τους σεβαστούμε
Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
07:43
O Μαδούρο «έτοιμος» να συζητήσει με τις ΗΠΑ για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και το πετρέλαιο
07:33
Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε Ίλιον και Μαρκόπουλο μέσα σε λίγες ώρες - Τρεις τραυματίες
07:31
Γαλλία: Πάνω από 1.000 πυρπολήσεις οχημάτων και εκατοντάδες προσαγωγές τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς
07:23