ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και Δούρου κατά Βελόπουλου: «Συνειδητή παραπληροφόρηση για την αθώωσή μου για τη Μάνδρα»

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και Δούρου κατά Βελόπουλου: «Συνειδητή παραπληροφόρηση για την αθώωσή μου για τη Μάνδρα»

Η Ρένα Δούρου στη Βουλή

INTIME NEWS

«Πυρά» κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου εξαπολύει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τη σημερινή (Τετάρτη 20/3) ομιλία του στη Βουλή.

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό, χυδαίο κι ομοφοβικό παραλήρημα του κ. Βελόπουλου. Η τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο εξαπολύει και η Ρένα Δούρου, με αφορμή την αναφορά του πως η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών αθωώθηκε για τη Μάνδρα λόγω παραγραφής.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτησή της με φωτογραφία κηραλοιφής.

«Ασύγγνωστη άγνοια; Όχι. Χυδαία σπίλωση χαρακτήρα και συνειδητή παραπληροφόρηση από τον Κ. Βελόπουλο στη Βουλή για την αθώωσή μου στη δίκη της Μάνδρας. Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον που διαφήμιζε κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού... προκαλώντας πρόστιμο του ΕΟΦ. Ξεστόμισε σήμερα ο γνωστός για τη φαλκίδευση της αλήθειας ηγετίσκος της ακροδεξιάς κ. Βελόπουλος ότι δήθεν η δική μου αθώωση στην υπόθεση για την εθνική τραγωδία που προκλήθηκε από την πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017 οφείλεται, δήθεν, σε “παραγραφή”», γράφει στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Δούρου.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός δεν σέβεται ούτε το δικό του ακροατήριο, είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η αθώωσή μου στην συγκεκριμένη υπόθεση προέρχεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο συνεδριάζοντας ύστερα από πολύμηνη και κοπιώδη δικαστική διαδικασία επί της ουσίας, έκρινε ότι κακώς μου είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και με κήρυξε αθώα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως “τεχνικός” λόγος ή παραγραφή για την αθώωσή μου, η οποία είναι επί της ουσίας της υπόθεσης. Δεν θα περίμενα βέβαια τόσο εξειδικευμένες θεσμικές γνώσεις από πρόσωπα που η λειτουργία τους στο πολιτικό σύστημα είναι η απορρόφηση κραδασμών και που πολύ πρόθυμα θα προσφέρουν και τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες τους εάν παρασταθεί ανάγκη για την διαμόρφωση της οποιασδήποτε πλειοψηφίας. Το έχουμε ήδη παρατηρήσει αυτό να συμβαίνει με ηγέτες της ακροδεξιάς και στο παρελθόν, γεγονός που απέδειξε πόσο αναλώσιμοι ήταν», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ