ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνουν οι προκριματικές μεγάλο πολιτικό γεγονός» - Οι επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνουν οι προκριματικές μεγάλο πολιτικό γεγονός» - Οι επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός θέλουν να μετατρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τις προκριματικές εκλογές, στις 14 Απριλίου, για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών τους.

Για πρώτη φορά, άλλωστε, στην ιστορία του κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και οι φίλοι κι όχι απλώς τα μέλη.

Αναγνωρίζουν, πάντως, στην Κουμουνδούρου τις δυσκολίες του εγχειρήματος από τη στιγμή που η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τόσο με τις «παραδοσιακές» κάλπες, όσο όμως και ηλεκτρονικώς, μέσω της πλατφόρμας του isyriza.

Σε αυτό το πλαίσιο, ισχυρίζονται πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε και το σύστημα να μην καταρρεύσει, αλλά και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τρεις υποψήφιοι από την ομογένεια

Έμφαση δίνεται, επίσης, στην ανάδειξη υποψηφίων κι από την ομογένεια- οι πληροφορίες του CNN Greece κάνουν λόγο για τρεις στο σύνολο που θα εκλεγούν από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, αν κι αυτό μένει να οριστικοποιηθεί-, χωρίς πάντως να στερούν υποψήφιους από την περιφέρεια.

Όσον αφορά τον αριθμό των σταυρών, κι αυτό δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων που υπολογίζονται σε γύρω στους 400 σε όλη τη χώρα.

Το ότι, πάντως, στις πρόσφατες εκλογές για τα συντονιστικά των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Οργανώσεων Μελών τέθηκε ως όριο το 30% των υποψηφίων, θεωρείται ένα πολύ καλό κριτήριο και για τις προκριματικές.

Επισκέψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενα από βουλευτές και στελέχη να επισκεφτούν μια σειρά νοσοκομείων και κέντρων υγείας προκειμένου να ενημερωθούν εργαζόμενοι κι ασθενείς για τις θέσεις του κόμματος για την υγεία.

Το περιφερειακό συνέδριο της Κρήτης - Γιατί θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό

Προτεραιότητα, επίσης, δίνεται στην καλή προετοιμασία του περιφερειακού- αναπτυξιακού συνεδρίου της Κρήτης- του πρώτου που θα γίνει μετά την επιστροφή Κασσελάκη από το Στρατό-, περιφέρειας που θεωρείται κρίσιμη για το ΣΥΡΙΖΑ τόσο γιατί σε αυτή ακόμα και στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε από τα υψηλότερα ποσοστά του σε όλη τη χώρα, αλλά και γιατί είναι τόπος καταγωγής τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Γι’ αυτό κι ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περάσει αρκετές ημέρες μέσα στον Απρίλιο στη Μεγαλόνησο, περιοδεύοντάς την από άκρη σε άκρη κι αφού πρώτα κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήσουν και καταγράψουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των τοπικών φορέων.

Οι ανοιχτοί φάκελοι και η λειτουργία task force

Όπως κι αν έχει, οι συνεργάτες του περιμένουν πώς και πώς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Μαρτίου μετά την ορκωμοσία του αφού οι ανοιχτοί φάκελοι είναι πολλοί και η επικαιρότητα τρέχει με γοργούς ρυθμούς.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, πληροφορούνται, σε σχέση με την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών, πως αυτά κατέληξαν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ κι όχι απευθείας από το υπουργείο εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθιστά τη λειτουργία task force που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία η οποία θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας της προεκλογικής διαδικασίας ακόμα πιο αναγκαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ