ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το think tank Εργασίας – Τα πέντε μέλη του

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το think tank Εργασίας – Τα πέντε μέλη του

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζει η Διάνα Βουτυράκου την παρουσίαση των νέων think tanks του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτή τη φορά η συντονίστριά τους παρουσιάζει το think tank Εργασίας, μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη, Γιώργο Γαβρήλο.

«Στην Ελλάδα της επισφαλούς και κακοπληρωμένης εργασίας, αυτά είναι τα πρόσωπα με τα οποία θα συνθέσουμε ένα τοπίο ασφάλειας στην εργασία. Αυτοί οι διεθνούς κύρους επιστήμονες έρχονται να στηρίξουν το νέο ΣΥΡΙΖΑ. Για να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική θεσμικής θωράκισης της εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά η κυρία Βουτυράκου κι ο κ. Γαβρήλος.

Τα πέντε μέλη του think tank Εργασίας:

Μαρία Δασκαλάκη

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Οργανωσιακή Θεωρία. Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, όπου και ηγείται του Ερευνητικού Κέντρου για την Εργασία, την Κοινωνία και τις Παγκόσμιες Προκλήσεις. Εισηγήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με πλούσιο συγγραφικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ευαγγελία Λόλι

Νομικός, ειδική σε θέματα του Δικαίου της διανοητικής ιδιοκτησίας. Απόφοιτη της Νομικής σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στη Γαλλία. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος και νομική σύμβουλος στην Ελλάδα σε θέματα ευρωπαϊκής συνεργασίας καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο Μόναχο και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Θεόδωρος Κρανιδιώτης

Απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με εξειδίκευση σε μελέτες για την πρόληψη βιομηχανικών και εργατικών ατυχημάτων. Είναι εισηγητής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με θέμα τις μελέτες διακινδύνευσης διεργασιών της χημικής βιομηχανίας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει προγράμματα για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μάριος Λαζάρου

Εχει Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (MSc) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστοποιημένος μέντορας στην Συμβουλευτική & Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Συμβουλευτική και θεραπεία εξαρτήσεων από το Πανεπιστήμιο του Yale, με έξτρα πιστοποίηση από το American Academy of Addiction Psychiatry.

Ειδικός σύμβουλος σε θέματα μισθοδοσίας, επεξεργασίας εταιρικών συμβάσεων και συμβάσεων εργασίας.

Άδωνης Κουλιούφας

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης παρ' Αρείω Πάγω, με 20ετή εμπειρία στο εργατικό δίκαιο και το δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Παρίσι 1 (Πάνθεον- Σορβόννη). Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ