ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα σε υψηλούς τόνους - Η στάση Καραμανλή και η απάντηση Τριαντόπουλου

Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα σε υψηλούς τόνους - Η στάση Καραμανλή και η απάντηση Τριαντόπουλου

O κ. Καραμανλής στο βήμα της Βουλής (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που διαμορφώθηκε ήδη από την πρώτη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική κόντρα στη Βουλή. Τα φώτα στη δεύτερη μέρα στρέφονται στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που είναι και αυτός που δέχεται τα περισσότερα πυρά από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece o πρώην Υπουργός Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή δεν θα μπει στη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης και θα περιοριστεί αυστηρά στο «τεχνικό μέρος», δηλαδή στη σύμβαση 717 και για τα όσα έπραξε κατά τη θητεία του.

Στην έναρξη της δεύτερης μέρας της συζήτησης μίλησε και ο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος που αποτελεί επίσης ένα από τα πρόσωπα που δέχεται τα βέλη της αντιπολίτευσης για το «μπάζωμα» του χώρου μετά το τραγικό δυστύχημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».

Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν»

Κυβερνητικές πηγές: Ως εδώ η τυμβωρυχία

Το ζήτημα των Τεμπών είναι ένα τραγικό δυστύχημα το οποίο το ερευνά η δικαιοσύνη – εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη στο CNN Greece. Είναι μια σοβαρή, μια σημαντική συζήτηση τονίζουν, η οποία δεν προσφέρεται για τυμβωρυχίες.

Ως τυμβωρυχία χαρακτηρίζουν από την Κυβέρνηση και την κίνηση της εφημερίδας το Βήμα να δημοσιεύσει άρθρο “με έναν παραπλανητικό τίτλο ο οποίος επιχειρεί να χτίσει κατηγορίες περί μονταζιέρας”.

«Ταύτιση Ανδρουλάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα»

Η Κυβέρνηση βάλλει κατά ριπάς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με βαριές εκφράσεις. Γαλάζια στελέχη δεν διστάζουν, με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, να χαρακτηρίσουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναν πρόθυμο όπως λένε, μπροστινό συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος. Ο κ.Ανδρουλάκης τονίζουν από την Κυβέρνηση καταθέτει μία πρόταση μομφής για κάτι το οποίο έχει απαντηθεί με στοιχεία, σημείο προς σημείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν κυβερνήσεις ανίσχυρες για να τις εκβιάζουν σχολιάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνδέουν τις κινήσεις Ανδρουλάκη με αυτά τα συμφέροντα καθώς όπως λένε αυτό δεν είναι δύσκολο να φανεί αν ενώσει κάποιος τα κομμάτια του παζλ.

Στην ουσία του ζητήματος, κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν πως θα απαντηθούν όλα με απόλυτο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στους Έλληνες πολίτες, με στοιχεία και με απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη γι΄ αυτό το τραγικό δυστύχημα, για το οποίο όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Για τη διαρροή παραποιημένων διαλόγων η Κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχουν αντίστοιχες διαρροές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι κάτι τέτοιο αφορά την Κυβέρνηση ή προκύπτει «κυβερνητική μονταζιέρα» όπως υπαινίσσεται το δημοσίευμα και ο κ.Ανδρουλάκης.

Όλες οι συνομιλίες που ήρθαν στο φως συνηγορούσαν στο συμπέρασμα της συνδρομής και του ανθρώπινου λάθους, καμία άλλη συνομιλία δεν έλεγε το αντίθετο, ούτως ώστε να έρθει δήθεν η Κυβέρνηση που θέλει να παραπλανήσει τον κόσμο να εμφανίσει μια αλλοιωμένη συνομιλία για να δημιουργήσει εντυπώσεις τονίζουν.

Ο κ.Ανδρουλάκης τόσο καιρό δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας λένε από την Κυβέρνηση για όλα όσα έχει προσάψει στη Νέα Δημοκρατία και καταθέτει τώρα για ένα ζήτημα για το οποίο έχουν όχι μόνο δοθεί όλες οι εξηγήσεις αλλά και όλο το υλικό των συνομιλιών του σταθμάρχη έχει δοθεί στις ανακριτικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ