ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφιβολίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για το κατηγορητήριο σε βάρος Καραμανλή – Ποιο ρίσκο δεν αναλαμβάνουν

Αμφιβολίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για το κατηγορητήριο σε βάρος Καραμανλή – Ποιο ρίσκο δεν αναλαμβάνουν

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Βουλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παραδέχονται, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους με το CNN Greece, ότι το κατηγορητήριο που συνέταξαν κατά του Κώστα Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών και το οποίο ενεχείρισαν στη ΝΔ για να γνωστοποιηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν διαθέτει κοινοβουλευτικό- νομικό μανδύα.

Από την άλλη και μολονότι διαθέτουν τις 30 υπογραφές που απαιτούνται ώστε να συζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο της απόρριψής της από την κυβερνητική πλειοψηφία, ιδίως ύστερα από τη χθεσινή (Δευτέρα) διαρροή κυβερνητικών πηγών, που πετάνε το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αν απορριφθεί σχετικό αίτημα τότε θα πρέπει να υποβληθούν στο Κοινοβούλιο νέα στοιχεία για να ανοίξει πάλι συζήτηση παραπομπής Καραμανλή, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα έχει καθαρίσει από τις ποινικές του ευθύνες. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά κι απέναντι στην κοινωνία που απαιτεί κάθαρση», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη

Στο μεταξύ, μεθαύριο Πέμπτη ξεκινά η πενθήμερη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη, αρχής γενομένης από τα Χανιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί και τους τέσσερις νομούς της Μεγαλονήσου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Σε αυτό το πλαίσιο την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο όπου θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς, εμπορικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και με μέλη και φίλους του κόμματος στα τοπικά γραφεία του.

Το Σάββατο θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα έχει συνάντηση με αγροτοκτηνοτρόφους στην ενδοχώρα του νομού, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα είναι στο νομό Λασιθίου, επισκεπτόμενος Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Πέμπτης θα παραθέσει οικογενειακό δείπνο στο χωριό Σκινές Χανίων που είναι ο τόπος καταγωγής του και στο οποίο θα διανυκτερεύσει και την Παρασκευή.

Τον κ. Κασσελάκη θα συνοδεύσουν κι αρκετοί βουλευτές, στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, όποιο μέλος ή φίλος του κόμματος επιθυμεί να ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριματικές εκλογές στις 14 Απριλίου πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην πλατφόρμα του isyriza μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου.

Απόψε, εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης παραχωρεί τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και στην Σία Κοσιώνη.

Τι γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων

Στο μεταξύ, όπως πληροφορούνται στην Κουμουνδούρου η έρευνα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων συνεχίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αρχή έχει αποστείλει έγγραφο στο Μέγαρο Μαξίμου με το οποίο ζητά να της ενεχειρίσει τα στοιχεία που έχει από τη δική του έρευνα.

Παραλλήλως, έχει ζητήσει την εκτίμηση του γενικού γραμματέα Αποδήμων του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ