ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αυστρία ο Κυριάκος Πιερρακάκης - Επαφές για θέματα Παιδείας

Στην Αυστρία ο Κυριάκος Πιερρακάκης - Επαφές για θέματα Παιδείας

O Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης 

INTIME NEWS/ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης με ανάρτησή του στα social media κάνει εκτενή αναφορά στις συναντήσεις που είχε με αυστριακούς αξιωματούχους για θέματα του υπουργείου του, μεταξύ των οποίων και ο νέος νόμος για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, αλλά και η επαγγελματική εκπαίδευση.

«Ελλάδα και Αυστρία θα αναπτύξουν αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα Παιδείας»

«Στην Αυστρία είχαμε ιδιαίτερα παραγωγικές συναντήσεις σχετικά με ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ανταλλάξαμε καλές πρακτικές με στελέχη της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και αξιωματούχους του κρατιδίου της Στυρίας, με επίκεντρο την ανώτατη και την επαγγελματική εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Παιδείας:

«Με τους ομολόγους μου σε ομοσπονδιακή και τοπική κλίμακα Martin Polaschek και Werner Amon συζητήσαμε αναλυτικά για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ελλάδα και Αυστρία θα αναπτύξουν πιο στενή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε μια δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Γκρατς, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μαθητείας για τη χρήση τεχνολογιών στη διαδικασία παραγωγής. Η Αυστρία αποτελεί ένα από τα παραδείγματα που μελετούμε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση ειδικά ως προς τη σύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας και τις ανάγκες της.

Σε σύσκεψη στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας παρουσιάσαμε επίσης σε Πρυτάνεις και σε στελέχη του Υπουργείου τον πρόσφατο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, που ενθαρρύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με εγνωσμένου κύρους ιδρύματα του εξωτερικού και παράλληλα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Τέλος, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιο συζητήσαμε για τη λειτουργία της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας στην Αυστρία, ιδίως των εκπαιδευτικών μας που υπηρετούν εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ