ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή στον απόηχο της εφόδου του ανακριτή στα γραφεία του ΟΣΕ

Αντιπαράθεση στη Βουλή στον απόηχο της εφόδου του ανακριτή στα γραφεία του ΟΣΕ
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης διαδραματίστηκε στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συσχέτισε την “έφοδο” του ειδικού εφέτη ανακριτή στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, με την δική του επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τον κατηγόρησε για ασέβεια στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε τον λόγο στην Ολομέλεια για να πει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα ταράξει στην νομιμότητα με τις θεσμικές του πρωτοβουλίες» την κυβέρνηση και ανέφερε ότι – μετά και την πρωτοβουλία του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας – θα συνεχίσει να ζητά απαντήσεις “σε ένα κοινωνικό αίτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια».

«Η θεσμική μας πρωτοβουλία φέρνει αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Για «πρόκληση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει την έρευνα και τις ενέργειες της Δικαιοσύνης με τις δικές του κινήσεις σαν η Δικαιοσύνη να μην είναι ανεξάρτητη και να περιμένει για να κάνει τη δουλειά της από άλλους παράγοντες.

Ο κ. Πλεύρης κατήγγειλε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι προσβάλλει έτσι τη Δικαιοσύνη, «η οποία κινήθηκε πολύ γρήγορα» για την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, όταν η δίκη στο Μάτι γίνεται έξι χρόνια μετά.

Κάλεσε όλους να επιδείξουν σεβασμό στην διάκριση των εξουσιών και ερμήνευσε τις κινήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ως διαγκωνισμό μεταξύ τους με στόχο να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από μια μεγάλη τραγωδία.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ