ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεύρυνση της έρευνας για τη διαρροή των emails ζήτησε ο Κασσελάκης

Διεύρυνση της έρευνας για τη διαρροή των emails ζήτησε ο Κασσελάκης
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο CNN GREECE

Ενημέρωση γύρω από τις έρευνες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το Predator, αλλά και για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων των αποδήμων ζήτησε κι έλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, και η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως ακόμα περιμένει η κοινή γνώμη ενημέρωση από την εισαγγελία για τους 93 στόχους του παράνομου, κακόβουλου λογισμικού «που συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου».

Όσον αφορά τη διαρροή των emails, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μία έρευνα που γίνεται διεξοδικώς: «Ζητήσαμε να διευρυνθεί και για πιθανές διαρροές από άλλα κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών και να χυθεί άπλετο φως. Έχουμε, άλλωστε, την ομολογία τόσο του Παύλου Μαρινάκη όσο και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για επτά μήνες μέχρι τον Ιανουάριο του 2024».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε ποιος διέρρευσε αυτά τα δεδομένα και πού αλλού έχουν διαρρεύσει: «Είναι ζήτημα δημοκρατίας να γίνει ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών κι όπως πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κι ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ