ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για την απόφαση του ΣτΕ:«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα»

Ανδρουλάκης για την απόφαση του ΣτΕ:«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ιστορική ημέρα», χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην απόφαση της της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις υποκλοπές.

Η απόφαση λέει ότι «ο νόμος που απαγόρευε την ενημέρωση των θυμάτων υποκλοπών, είναι αντισυνταγματικός».

Ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε επίσης λόγο προσωπική δικαίωσή του, για «ημέρα νίκης του Κράτους Δικαίου».

«Είναι μια ημέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών της ΝΔ που μου έλεγαν γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί, από τον κ. Γεραπετρίτη. Δεν πήγα γιατί δεν είχα να κρύψω κάτι κάτι κρύβω. Γιατί είμαι δημοκράτης», είπε. Προσέθεσε ότι η σημερινή ημέρα, είναι όμως και μια απάντηση και στον κ. Κασσελάκη «που είχε το θράσος να πει ότι είμααι εκβιαζόμενος».

Διαβάστε ακόμη ΣτΕ για παρακολουθήσεις: Αντισυνταγματική η άρνηση της ΑΔΑΕ να ενημερωθεί ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξάλλου ανακοίνωσε ότι Δευτέρα το πρωί, μετά από αυτή την απόφαση θα επισκεφτεί την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για να ενημερωθεί για τους λόγους που παρακολουθήθηκε.

Τέλος, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση για να επαναλάβει για να «προειδοποιήσει»: «Θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα, είτε πρόκειται για τις υποκλοπές, είτε για mail- gate είτε για τα Τέμπη”» και κατέληξε: «Ο λαός διψά για διαφάνεια και δημοκρατία. Θέλει όλοι να είναι ισότιμοι στο νόμο και όχι κάποιους να είναι στο απυρόβλητο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ