ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Πόσο πιθανή είναι η υποψηφιότητα Μπελέρη με την ΝΔ- Τι μηνύματα θα στείλει

Ευρωεκλογές: Πόσο πιθανή είναι η υποψηφιότητα Μπελέρη με την ΝΔ- Τι μηνύματα θα στείλει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Γ.Τ Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Τήλο και στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας δυναμικά στις προεκλογικές περιοδείες με στόχο την σαφή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες του Ιουνίου.

Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου και το Δημαρχείο του νησιού ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Το βάρος το επόμενο διάστημα αναμένεται να πέσει και στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά σε νομούς, όπως η Πέλλα, το Κιλκίς και η Ημαθία, όπου ανιχνεύεται από τις δημοσκοπήσεις σημαντική διαρροή ψήφων προς τα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσει τους πολίτες στην Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετέχει στην εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 3o Γυμνάσιο Πολίχνης, όπου ομιλητές θα είναι ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή.

Τι θα γίνει με τον Φρέντι Μπελέρη

Την ίδια ώρα, λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και όλα τα βλέμματα πέφτουν στην απόφαση που καλείται να λάβει ο Πρωθυπουργός σχετικά με το αν θα συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Πηγές της Κυβέρνησης έλεγαν, πως με κάθε ημέρα που περνά η υποψηφιότητα Μπελέρη συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες, ενώ είναι ξεκάθαρο πως μία τέτοια υποψηφιότητα θα είχε τεράστια «απήχηση» στα δεξιά της ΝΔ, την ώρα που η παράταξη προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει τις διαρροές προς κόμματα και κομματίδια της άκρας δεξιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο γιός του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έδωσε το παρών στο 15ο Συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο, την περασμένη Παρασκευή και φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων τόσο με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου όσο και με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός, επιδιώκει να δώσει ώθηση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, δίνοντάς του προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά.

“Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Αλλά και κάτι άλλο: το δικό μου όνομα. Γιατί κάθε ψήφος στις Ευρωεκλογές θα μου δίνει νέα δύναμη για να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία με την οποία άνοιξε την Παρασκευή το Συνέδριο.

«Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα»

Ο Πρωθυπουργός στις επαφές του με τους πολίτες αναμένεται να τονίζει πως οι κάλπες της 9ης Ιουνίου δεν προσφέρονται σε καμία περίπτωση για χαλαρή ψήφο ή ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς ένα κακό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να θολώσει την πορεία της χώρας, κάτι το οποίο θα επηρεάσει σημαντικά και την οικονομία.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση αν οι πολίτες δεν δείξουν σταθμίσουν σοβαρά την ψήφο τους, στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να ανοίξει μία κερκόπορτα για νέες δοκιμασίες και περιπέτειες και να αμφισβητηθούν όσα έχει πετύχει η χώρα και η Κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αντιθέτως αυτό που χρειάζεται ο τόπος -λένε γαλάζια στελέχη, είναι να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στην Κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ώστε να βάλει τέλος σε παθογένειες δεκαετιών που πληγώνουν τους πολίτες και να τηρήσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

«Πολιορκητικός κριός η αντιπολίτευση»

Η διμέτωπη επίθεση του Μαξίμου κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα εντείνεται με κάθε μέρα που περνά, όπως και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως «χρώματος».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -λένε Κυβερνητικά στελέχη, λειτουργούν το τελευταίο διάστημα ως «πολιορκητικός κριός» με έναν και μόνο στόχο, να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και φυσικά η Κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να αντλήσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Στην επικοινωνία του με τους πολίτες ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει να αναδεικνύει όπως λένε από το Μαξίμου, το πραγματικό προσωπείο Κασελάκη ο οποίος “έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη” τονίζουν και αυτό αποδεικνύεται από την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που ξέρει είναι να πολιτεύεται με τοξικότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξετάζεται ένσταση της Κυβέρνησης κατά του κόμματος Κασσιδιάρη για τις Ευρωεκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, στον Άρειο Πάγο, με καταληκτική ημερομηνία τις 19 του μηνός.

Στις 20 Απριλίου κατατίθενται οι ενστάσεις των κομμάτων και λίγο αργότερα, στις 24 Απριλίου αναμένεται η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων.

Την διαδικασία παρακολουθεί πολύ στενά η Κυβέρνηση και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ένστασης κατά του κόμματος Σπαρτιάτες, όπως είχε γίνει και το 2023 κατά του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ