ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο συμβολικός και ο πολιτικός ρόλος της Κρήτης στην προεκλογική εκστρατεία Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο συμβολικός και ο πολιτικός ρόλος της Κρήτης στην προεκλογική εκστρατεία Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην Κρήτη INTIME NEWS

Η Κρήτη δεν επελέγη τυχαία ως η περιφέρεια από την οποία άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία του ο Στέφανος Κασσελάκης. Κι όχι μόνο γιατί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι η μάχη για να κλειδώσει η δεύτερη θέση και για να πάει όσο το δυνατό καλύτερα το κόμμα περνά μέσα από την επικράτησή του έναντι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Μεγαλόνησο, πάλαι ποτέ «πράσινο» προπύργιο.

Προκειμένου, μάλιστα, να γοητεύσει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στις οικογενειακές του ρίζες που συνδέονται με υποστήριξη στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την άλλη, αναμένεται να ασκηθεί έντονο πρέσινγκ στον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να αποκαλύψει, τώρα που το μπορεί ύστερα από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους λόγους που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, διασφάλισης καλού πλασαρίσματος στην Κρήτη θα εγκατασταθεί στο νησί, όπως πληροφορείται το CNN Greece, o γραμματέας Οργανωτικού, Γιάννης Βουλγαράκης, ο οποίος έλκει άλλωστε την καταγωγή του από το νομό Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να καθησυχάσει από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι τους πολίτες για μία σειρά προσωπικών ζητημάτων για τα οποία έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα, όπως για τη σεξουαλική του ταυτότητα και το γενικότερο βιογραφικό του, ενώ παραλλήλως θέλησε να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ τόσο με επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με κατάθεση προτάσεων για μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία ως την εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Ιδίως ως προς τα εξοπλιστικά ήταν αισθητή η προσπάθειά του να διοχετεύσει στη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ τη δυσαρέσκεια που επικρατεί ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και η οποία αυτή τη στιγμή διοχετεύεται κατά βάση στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο

Στο μεταξύ, είναι μεγάλη η αγωνία στην Κουμουνδούρου για την αίσια διεκπεραίωση σε τεχνικό επίπεδο των προκριματικών εκλογών για τις ευρωεκλογές την ερχόμενη Κυριακή, αλλά κυρίως για μαζική συμμετοχή που θα δώσει νέα ώθηση στο εγχείρημα ανάκαμψης.

Από την άλλη, ακούγονται παράπονα για την εκλογιμότητα αρκετών υποψηφίων με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ψηφοδέλτιο της Κρήτης που με μία ή δύο εξαιρέσεις δεν θεωρείται δυνατό κι από τους ίδιους τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης αξιοποίησε την πενθήμερη περιοδεία του στο νησί ώστε να γυρίσει πλάνα και για το βίντεο που πρόκειται να αναρτήσει μέσα στις επόμενες ημέρες ως προώθηση για τις προκριματικές, όπως για παράδειγμα στη Γαύδο.

Σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο, ενώ λίγο πριν πετάξει στις 15.00 θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) που προειδοποιούν για «Τέμπη στον αέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ