ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει βήμα - βήμα - Ο ρόλος της Ευρώπης και των κονδυλίων των Βρυξελλών

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει βήμα - βήμα - Ο ρόλος της Ευρώπης και των κονδυλίων των Βρυξελλών

Ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», όπου γίνονται εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων για την πορεία υλοποίησης των έργων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει όχι μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ασθενείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα έργα που γίνονται στο ΕΣΥ: «Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ είναι πράγματι ένα τιτάνιο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει. Με σημαντική χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και σε σημαντικές παρεμβάσεις σε παραπάνω από 80 νοσοκομεία και σε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας.

Ο ίδιος στη συνέχεια σημείωσε ότι «σε αυτό το πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη, είδαμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τις παρεμβάσεις αυτές, με τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, υπερσύγχρονα, τα οποία θα δοθούν σε λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων».

Για να τονίσει: «Γιατί καλά τα κτήρια, καλά τα μηχανήματα, αλλά αν δεν έχουμε καλά καταρτισμένους και ικανοποιημένους γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως το οραματιζόμαστε. Σε πείσμα όσων λοιπόν επιμένουν για αντιπολιτευτικούς λόγους να απαξιώνουν το ΕΣΥ, το ΕΣΥ αλλάζει βήμα-βήμα. Όπως είπα, είναι μια μεγάλη προσπάθεια, δεν θα φανεί όλο το έργο από την πρώτη στιγμή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, κινούμαστε με μεθοδικότητα και συστηματικότητα».

Με το βλέμμα και στις Ευρωεκλογές που έρχονται σε δύο μήνες υπογράμμισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναλογιζόμαστε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πρόσθετοι πόροι τους οποίους αυτή η κυβέρνηση διεκδίκησε, εξασφάλισε για τη χώρα: 36 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ κατευθύνεται σε παρεμβάσεις που γίνονται στην υγεία. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το θυμόμαστε, διότι στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει και η οποία πρέπει με την σειρά της να υποστηρίξει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην πατρίδα μας».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός περιγιήθηκε στο κέντρο της πόλης και έδωσε το παρών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ενδοσχολική βία στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ