ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο στόχος για τη συμμετοχή στις προκριματικές - Από ποια δεξαμενή επιλέγει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο στόχος για τη συμμετοχή στις προκριματικές - Από ποια δεξαμενή επιλέγει ο Κασσελάκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο των «Financial Times», Tony Barber.

Στις 19.30, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τον τρίτο και τελευταίο κύκλο των υποψήφιων της Αττικής για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των ευρωβουλευτών που θα διεξαχθούν την Κυριακή διά ζώσης και ηλεκτρονικά.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, αδιακήρυκτος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η συμμετοχή να αγγίξει τουλάχιστον τις 70.000, να είναι δηλαδή τουλάχιστον η μισή σε σχέση με την αντίστοιχη της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης προέδρου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει ήδη η πρόβλεψη για παράταση κατά μία ώρα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την επίσημη που είναι στις 20.00, ενώ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδριάζει σε καθημερινή βάση για την αρτιότερη κι αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών.

Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, οι πέντε υποψήφιοι που θα επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προέρχονται από τη δεξαμενή των υποψήφιων στις προκριματικές που δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν.

Κι αυτό θα συμβεί όχι μόνο στη βάση της συμπλήρωσης της ποσόστωσης φύλου 50- 50 ή της συμπερίληψης εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών κατηγοριών, αλλά και γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη εντοπίσει αξιόλογες υποψηφιότητες που λόγω μη αναγνωρισιμότητας δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν.

Γι αυτό και σκοπεύει να τον συνοδεύσουν σε ανά τη χώρα περιοδείες του προκειμένου να συνδράμει στη βελτίωση της απήχησής τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Όσον αφορά το πρόγραμμα του κ. Κασσελάκη, αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ όπου τη Δευτέρα θα μιλήσει στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι, στην Αστόρια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο θα συνοδεύσουν και η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και η βουλεύτρια Β' Πειραιώς, Νίνα Κασιμάτη, αναμένεται να παραμείνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, «κυνηγώντας» την επιστολική ψήφο, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, συμπεριλαμβάνοντας στην περιοδεία του την Ουάσιγκτον όπου θα βρεθεί την Τρίτη.

Στο μεταξύ, δικαιωμένος αισθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κράτησε στην Βουλή σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά και την αποκάλυψη του «Politico» ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διεξάγει έρευνες για πιθανή απάτη στη χορήγηση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μόλις δέκα εταιρείες στην Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης να δώσουν άμεσα απαντήσεις, καθώς και τον κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν μέχρι τώρα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου τονίζουν στο CNN Greece πως η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνιστά άλλη μια ντροπιαστική σελίδα για τη χώρα μας κι ένα γεγονός που, εφόσον επαληθευτεί ως προς τις κατηγορίες, θα προστεθεί στα πολλά που έχει πράξει η κυβέρνηση της ΝΔ υπέρ λίγων, μεγάλων οικονομικών συμφερόντων: «Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης με τους επιχειρηματίες “φίλους” του δηλώνει με περισσή αναίδεια και υποκρισία πως τον πολεμούν τα μεγάλα συμφέροντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ