Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Εάν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Φωτογραφία αρχείουΟ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου,έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί.
Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας ,τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα.
Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη.
Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή - Επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας
Λαβρόφ: Kανένα στοιχείο ότι το Ιράν σχεδίαζε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα
13:43
«Ναι» από Στάρμερ σε «περιορισμένη χρήση βρετανικών βάσεων με αμυντικό σκοπό» - Τι είπε για το drone
13:42
ΠΑΣΟΚ: Ναι στην στήριξη του Κυπριακού λαού, μακριά από κάθε εμπλοκή στον πόλεμο
13:36
«Μαύρη Τρίτη» στο Χρηματιστήριο – Πάνω από 5% οι απώλειες
13:23