ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 63.000 η συμμετοχή στις προκριματικές - Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 63.000 η συμμετοχή στις προκριματικές - Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα

Λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνολικώς λίγο περισσότεροι από 63.000 πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία των προκριματικών ανάδειξης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εκ των οποίων οι 6.000 είναι φίλοι του κόμματος και οι 57.000 παλιά και νέα μέλη.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επέλεξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στην Αττική ο Νικόλας Φαραντούρης είναι πρώτος με διαφορά, δεύτερος ο Νίκος Παππάς, τρίτη η Σοφία Μπεκατώρου και για την τέταρτη θέση πάλευαν οι Γιώργος Τσίπρας και Μάριος Αθανασίου, με τον Βαγγέλη Αντώναρο και τον Δημήτρη Παπανώτα να ακολουθούν.

Η Μυρτώ Κοροβέση είναι δεύτερη από τις υποψήφιες γυναίκες και η Τζένη Αρσένη τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταμέτρηση όσων συμμετείχαν ηλεκτρονικά έχει ήδη γίνει, όπως πληροφορούμαστε, αλλά επειδή το ποσοστό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνολικού αποτελέσματος δεν θα γίνουν ανακοινώσεις το βράδυ του Σαββάτου.

Αποφασίστηκε η καταμέτρηση από τις Νομαρχιακές και τις Οργανώσεις Μελών να γίνει αύριο λόγω της κούρασης από την ολοήμερη διαδικασία που κράτησε μία και παραπάνω ώρα από την προβλεπόμενη των οκτώ το βράδυ.

Στόχος είναι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μέχρι αύριο το πρωί στις δέκα.

Οι υπόλοιποι επτά που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης, καθώς και οι πέντε επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για επιτυχία μιας πρωτοπόρας διαδικασίας εκλογής των υποψηφίων.

«Από τις 8:00 το πρωί, όταν κι άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και με τη διαδικτυακή ψηφοφορία καταγράφηκε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η ομογένεια στον κ. Κασσελάκη στο ξενοδοχείο «Pierre» της Νέας Υόρκης, αλλά και κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επίτιμος τελετάρχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ