ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα - πρόκληση για τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Μήνυμα - πρόκληση για τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Η φωτογραφία που ανήρτησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με τους «Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

twitter/ T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Μήνυμα - πρόκληση για τη «Γαλάζια Πατρίδα» ανήρτησε στο X το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ανέβασε μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη, και στη συνοδευόμενη λεζάντα σημειώνει: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Σημειώνεται ότι σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς για τα σχεδιαζόμενα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και τις παράλογες αντιδράσεις της Τουρκίας, σχολίασε δηκτικά ότι «σε λίγο αν θέλω να ψαρέψω, θα πρέπει να ρωτήσω τον Τούρκο». «Σιγά μην ζητάμε και οικοδομική άδεια από την Άγκυρα, για να χτίσουμε στα νησιά μας», πρόσθεσε.

«Αν είναι δυνατόν να ζητάμε άδεια από την Τουρκία για θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αιτιάσεις ολοένα και αποθρασύνονται. «Υπάρχει και καχυποψία, ότι κάνει η Ελλάδα, το βλέπουν σαν αμφισβήτηση των δικαιωμάτων τους».

Ο κ. Δένδιας διεμήνυσε ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα «έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. Της αρέσουν καλώς, δεν της αρέσουν καλώς». Για τα 12 μίλα είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας, και η Ελλάδα θα την ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ