ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για 21η Απριλίου: Να διαφυλάττουμε την Δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού

Ανδρουλάκης για 21η Απριλίου: Να διαφυλάττουμε την Δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού

Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στεφάνι στο μνημείο του αντιστασιακού Σπύρου Μουστακλή κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή της «μαύρης» επετείου από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1974 και παρακολούθησε την εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

«Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν η απαρχή μιας σκοτεινής περιόδου στη νεότερη Ιστορία μας. Οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία, μια ανοιχτή πληγή για το έθνος μας» ανέφερε σε δηλώσεις του.

«Σήμερα είμαστε εδώ, σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο των βασανιστηρίων, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας , όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, πάλεψαν για να έχουμε Ελευθερία και Δημοκρατία».

«Μια Δημοκρατία, για την οποία πρέπει να επαγρυπνούμε. Να τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού» τόνισε.

Στη βάση αυτή, εξήγησε πως «γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές τα απομεινάρια της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Και κατέληξε πως «αυτό ήταν το χρέος μας και το κάνουμε όχι μόνο για όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, αλλά και για τα παιδιά μας. Για να ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ