ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Λαμίας - Καλαμπάκας: Ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Λαμίας - Καλαμπάκας: Ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως ένα έργο με τεράστια αναπτυξιακή σημασία περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον αυτοκινητόδρομο Ε65, εγκαινιάζοντας το τμήμα Λαμία- Καλαμπάκα που παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «όνειρο δεκαετιών που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα» και πως «σε συνδυασμό με την επέκτασή του προς την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο θα αποτελέσει ένα έργο με εξαιρετικά σημαντική αναπτυξιακή δυναμική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν ένα έργο που είχε βαλτώσει επί πολλά χρόνια και ειδικά το βόρειο του τμήμα και πως με σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε δυνατό να ξεκλειδώσει το έργο.

«Σήμερα είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα για τη Στερεά Ελλάδα, για τη Θεσσαλία, για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο καθώς παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα ενός πολύ σημαντικού δρόμου», ανέφερε. Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον θα απαιτούνται δυόμισι ώρες για να πάει κανείς από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις για να πάει στα Τρίκαλα και ότι ο νέος δρόμος θα προσφέρει μια μεγάλη διευκόλυνση για περιοχές που έχουν σκληρά δοκιμαστεί.

«Ένας δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας, ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα, δοκιμάστηκε μέσα στην οικονομική κρίση, το νότιο τμήμα αντιμετώπιζε πολύ σημαντικά προβλήματα ενώ το βόρειο βρισκόταν σε χρηματοδοτικό κενό», είπε ο πρωθυπουργός.

Καταλυτική, σημείωσε, ότι ήταν η επιμονή της κυβέρνησης και μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση και του βόρειου τμήματος που επίκειται.

«Να προσθέσω στη σημαντική αναπτυξιακή διάσταση του έργου και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το 2019 είχαμε δεσμευτεί όταν οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια πια δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε έτοιμα έργα προς όφελος όλων των τοπικών κοινωνιών αλλά φυσικά ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων είναι μία διαρκής διαδικασία η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κλείνουμε σιγά-σιγά τις εκκρεμότητές μας με το παρελθόν ως προς την ολοκλήρωση μεγάλων αυτοκινητοδρόμων εθνικής εμβέλειας. Ο δρόμος Πάτρας - Πύργου βαίνει κι αυτός προς ολοκλήρωση και η μεγάλη εκκρεμότητα του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης έχει πια δρομολογηθεί».

Και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας δρομολογούνται: η σύνδεση της Λαμίας με το Καρπενήσι, το κομμάτι του βόρειου άξονα της Εύβοιας ώστε η βόρεια Εύβοια να γίνει προσβάσιμη με έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, ο δρόμος Γιάννενα-Κακαβιά,… ».

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλες και όλους που έβαλαν ένα λιθαράκι για να βρεθούμε, όπως είπε σε αυτή την ευχάριστη σημερινή στιγμή, όλες τις ηγεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τις υπηρεσίες του υπουργείου και την κατασκευάστρια εταιρεία που παραδίδει το νότιο τμήμα κι ένα μεγάλο κομμάτι του βόρειου τμήματος πριν από τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης.

Σήμερα παραδίδονται 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, ο οποίος συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Με αυτό γίνεται ευκολότερη σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως τα Μετέωρα, η λίμνη Πλαστήρα, το Καρπενήσι και τα Τρίκαλα. Επιπλέον με τον Ε65 θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ