ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Βελόπουλο: Έχρισε τον εαυτό του πορτιέρη της πίστης

ΣΥΡΙΖΑ για Βελόπουλο: Έχρισε τον εαυτό του πορτιέρη της πίστης

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Πλατεία Κουμουνδούρου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε κι ο Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή τα όσα είπε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζεται πως μερικά μόλις 24ωρα μετά την αποτρόπαιη πράξη βίας σε βάρος βουλευτή της ΝΔ από (πρώην πλέον) στέλεχος του «σκοταδιστικού» κόμματος Νίκη, ο πρόεδρος της «ακροδεξιάς» Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα της ομοϊδεάτισσάς του η οποία προέβη στον τραμπουκισμό.

«Ο κ. Βελόπουλος “προειδοποίησε” βουλευτές και υπουργούς που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον γάμο να μην διχάσουν το χριστεπώνυμο πλήθος πιάνοντας στασίδι στις εκκλησίες, διότι δεν μπορούν να έχουν απαίτηση να εισέρχονται στον οίκο του Κυρίου. Xρίζοντας τον εαυτό του πορτιέρη στην πίστη, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους τόλμησαν να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δικαιολογώντας από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας. Και διεκδικώντας για τον ίδιο και το κόμμα του την αποκλειστικότητα στη θρησκευτική πίστη και έκφραση», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βελόπουλος γνωρίζει ότι έτσι υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση, τη στιγμή που προέχει η καταδίκη του τραμπουκισμού και του σκοταδισμού, αλλά αυτό έκανε πάντα η ακροδεξιά: χυδαία καπηλεία των συναισθημάτων του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε ατραπούς βίας και διχασμού.

«Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να απομονώσουν τη μισαλλοδοξία και την καλλιέργεια του μίσους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ακροδεξιά και τις δυνάμεις του φασισμού: δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της καχεκτικής δημοκρατίας και του φόβου», προσθέτουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ