Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα
Το πράσινο φως για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα έδωσε η ολομέλεια της Βουλής με τους ΑΝΕΛ, πλην του Κώστα Ζουράρι, να εμμένουν στην απόφασή τους να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ.
Επιβεβαιώνοντας τη διάσταση απόψεων ενός της συγκυβέρνησης για το ζήτημα αυτό, οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή τη ρύθμιση, στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το νεοναζιστικό κόμμα.
Υπέρ της ανέγερσης τεμένους ψήφισαν 206 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης λαμβάνοντας το λόγο επεσήμανε πως με την κατασκευή του τεμένους απομακρύνεται η ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα. «Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως έχει δοθεί άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά, ένα εκ των οποίων στην Θήβα.
«Η ρύθμιση εγκρίνεται με την ψήφο της αντιπολίτευσης καθώς ο εταίρος σας καταψηφίζει», σχολίασε ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Κέρκυρας - Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά
21:52
«Πυρά» Σκέρτσου κατά Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
21:44
Σεισμός στην Κολομβία: Πάνω από 250 οι νεκροί - Μάχη με τον χρόνο για τους επιζώντες
21:40
Βίντεο από την σύγκρουση δύο τουριστικών σκαφών στους Αντίπαξους
21:29