Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο αυτά θα είναι αποτελέσματα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια περιοδείς του στα Χανιά στις 8 Μαΐου 2024
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΓια υποβάθμιση από τον πρωθυπουργό της τουρκικής προκλητικής ενέργειας με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “αχρείαστη” αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντάς τη. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν», τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε ακόμη στην Αγία Σοφία και τις επιπτώσεις από τη μετατροπή της σε τζαμί, ενώ διερωτήθηκε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για να την αποτρέψει.
«Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, απαιτείται μια ολιστική απάντηση στην Τουρκία «και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Προσβολή η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί - Θα το θέσω στον Ερντογάν
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00