ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης - Οι διαρροές των κομμάτων

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης - Οι διαρροές των κομμάτων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τους δημοφιλέστερους υπουργούς αναδεικνύει στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha. Πρόκειται για τη «χρυσή πεντάδα» της κυβέρνησης έβγαλε το β' μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Πρόκειται για τους Νίκο Δένδια - πρώτος με διαφορά - Κυριάκο Πιερρακάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κωστή Χατζηδάκη. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι υπουργοί αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, όσο και στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Βεβαίως, στο σύνολο του δείγματος πρώτη είναι η επιλογή «Κανένας», ενώ και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος τον ξεπερνά μόνον ο Νίκος Δένδιας.

01.jpg

Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές δεν ανέβηκε - προφανώς λόγω και του Πάσχα - μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

01b.jpg

Παραμένει έτσι στο 58%, όπως ήταν και στη μέτρηση του Απριλίου, παρά το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι λένε ότι οι αποφάσεις στην Ε.Ε επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.

05.jpg

Οι διαρροές ψηφοφόρων των κομμάτων

Οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου - 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου. Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πρώτο μέρος της πανελλαδικής έρευνας της Alco, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, κινείται σε ένα εύρος από 30,5% έως 34,5%, ποσοστό πάνω από αυτό που είχε θέσει ως πήχη ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, με εύρος από 14,5% μέχρι 17,5% και το ΠΑΣΟΚ, κινείται από 11,5% έως 14,5%.

08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg

Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το Μάτι

Το 77% δηλώνει ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι, στη δίκη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε πρώτο βαθμό. Δείτε την έρευνα:

02.jpg

Πόσο ενδιαφέρουν οι Ευρωεκλογές;

Ενδιαφέρον έχει και ότι σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο - κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.

06.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ