ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Αντίθετη η κυβέρνηση στην πώληση του 17% της ΔΕΗ

Π. Σκουρλέτης: Αντίθετη η κυβέρνηση στην πώληση του 17% της ΔΕΗ

Αντίθετη στην πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι η κυβέρνηση ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε εξηγήσεις για την σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως η θέση της κυβέρνησης είναι απέναντι στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, ποσοστό το οποίο όπως ανέφερε ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από τους χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων, τους οποίους δεν υιοθετεί όμως η σημερινή κυβέρνηση.
Ο κ.Σκουρλέτης έδωσε εξηγήσεις και για την επίθεση κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΔΕΗ. «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Πιτσιόρλα και είναι λάθος να καλλιεργείται η εντύπωση για κάτι τέτοιο.

Εκείνο στο οποίο αντιπαρατίθεμαι είναι πρακτικές που δεν απορρέουν από τον ρόλο που έχει ο καθένας. Ναι, πράγματι, πιστεύω πως το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του. Πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν. Θεωρώ πως η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις, χαρακτήρισε μόνο τις σκέψεις για απελευθέρωσή τους, σχιζοφρένεια σε μια χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας ενώ επανάλαβε πως σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ