ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Αυτοί που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα - Η παρολίγον συνάντηση με Τσακαλώτο

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Αυτοί που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα - Η παρολίγον συνάντηση με Τσακαλώτο

Από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Ιωσήφ Αλεξιαδης

«Αυτοί που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα. Σας χρησιμοποίησαν, σας κατέβασαν στους δρόμους, πήραν την ψήφο σας και τώρα ικετεύουν για την τήρηση της Συμφωνίας. Ο απόλυτος εμπαιγμός. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν ένας πολιτικός εμπαίζει έναν πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα: στην υγεία, στην παιδεία, στην ακρίβεια, στην καθημερινότητα - παντού.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Εμείς ερχόμαστε να σεβαστούμε τον πολίτη. Γιατί κάποιος επιτέλους πρέπει να σεβαστεί τους πολίτες σε αυτόν τον τόπο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αφού σκοπεύει να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικά επωφελή, να προχωρήσει σε δύο ηθικά προαπαιτούμενα»: «Πρώτον: Να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, το διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας συμφωνίας με την οποία συμφωνούσατε. Δεύτερον: Να ζητήσετε συγγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του εθνικού μειοδότη, την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον: Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει μια στροφή από τη μιζέρια και πως είχαν προδιαγράψει το τέλος του κόμματος για να νέμονται τη χώρα για δεκαετίες, αλλά «ήρθατε και τους τα χαλάσατε όλα».

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως αναλαμβάνει προσωπικά τη Θεσσαλονίκη, η οποία υποστήριξε πως έχει κακοποιηθεί βάναυσα: «Θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μου από όλες τις ελληνικές πόλεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως οι εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών είναι ραγδαίες, όμως περνούν πια στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψιλά των ειδήσεων κι αναρωτήθηκε ρητορικά γιατί.

«Γιατί πρέπει να γίνει ό,τι και πέρυσι. Το μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη. Απαγορεύεται. Ο σκοπός είναι ιερός: Να στηριχτεί ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα γιγαντιαίο σύστημα προπαγάνδας. Θα σας πω, όμως, κάτι. Κι αυτό είναι προσωπική μας δέσμευση. Στις οικογένειες των θυμάτων. Μπορεί να μπάζωσαν, να μόνταραν, να έθαψαν στοιχεία Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα πετύχουν τη συγκάλυψη. Όσα στοιχεία δεν τα έσβησαν θα βγουν στο φως. Όσος χρόνος και κόπος κι αν χρειαστεί. Το χρωστάμε στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Τόνοι εύφλεκτου υλικού υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. Είναι αυτό που ο Πρωθυπουργός αποκαλούσε θεωρία συνωμοσίας. Και διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν περιείχε εύφλεκτα υλικά. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εκείνη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν όλη ένα ψέμα».

Ο κ. Κασσελάκης είχε, επίσης, την ευκαιρία να αναπτύξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αλλά και για το φορολογικό.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την έκθεση «ComicCon» και το διεθνές φεστιβάλ βιβλίου στη ΔΕΘ.

Συνέπεσε, μάλιστα, η παρουσία του με του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μιλούσε σε παρουσίαση βιβλίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, την ώρα που περνούσε ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές για τη χρησιμοποίηση του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» κι από τη «σύγχρονη Αριστερά».

Ο κ. Κασσελάκης συνάντησε, επίσης, τυχαία και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.