ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά «δύο ξένοι στην ίδια πόλη» Κασσελάκης και Ανδρουλάκης - Η αγκαλιά με Ψωμιάδη

Ξανά «δύο ξένοι στην ίδια πόλη» Κασσελάκης και Ανδρουλάκης - Η αγκαλιά με Ψωμιάδη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, στο Μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αγίας Σοφίας

EUROKINISSI

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη, αυτή την φορά στη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν αντάλλαξε παρά μία «καλημέρα» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, που ήταν επίσης παρών, ενώ αγκάλιασε τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη λέγοντας πως θα την μονοιάσουμε όλη την Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων, ενώ στη συνέχεια θα μετέβαινε στον Εύοσμο και κατόπιν στα Γιαννιτσά.

Στη συνάντηση με τα ποντιακά σωματεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πάγια διεκδίκηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, όπως έγινε με επιτυχία από τους Αρμένιους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν ένα χρόνο για συγκρότηση μόνιμης επιτροπή στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, για ενίσχυση της εκμάθησης της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού και στο ΑΠΘ, για την προστασία των χριστιανικών μουσείων, καθώς και να τιμάται αμετάθετα η γενοκτονία.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ανοιχτός στο να συζητήσει με τα ποντιακά σωματεία ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά κι αναγνώρισης ιθαγένειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως γεύμα που είχε προγραμματιστεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ακυρώθηκε αφού ο τελευταίος έπρεπε να βρίσκεται στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας ενόψει του αποψινού ντέρμπι Άρη- ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα, πως «δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, βαθιά σχέση με την Τουρκία χωρίς αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης σε δήλωσή του αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, δήλωσε βαθιά συγκινημένος και δεσμεύτηκε ότι θα αναδεικνύει το ζήτημα μέχρι τέλους στη διεθνή του παρουσία τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα όσο κι ως μελλοντικός πρωθυπουργός.

«Δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Αριστερά πάντα συγκινείται από την αδικία. Το σημαντικό είναι να γινόμαστε καλύτεροι ως χώρα. Όταν άκουσα τον νεαρό Αρσένιο Ορφανίδη να τραγουδά βεβαιώθηκα ότι δικαιούται να μεγαλώσει σε μια σύγχρονη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ