ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσος

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσος
Facebook

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσος καθώς το Εκλογοδικείο έκανε σήμερα δεκτή την ένσταση του υποψηφίου βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Αθανάσιου Σταυρόπουλου.

Η ένσταση στηρίχθηκε στη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Αναβολή για δυο ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία έκδοσής τους) επί της εξέτασης δυο ενστάσεων, καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση, της οποίας αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου, ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ