ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 63 γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας από τα τέλη Μαΐου

Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 63 γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας από τα τέλη Μαΐου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από 18 σε 63 αυξάνονται τα γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας από τα τέλη Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με 20.000 γυναίκες να αναζητούν ετησίως ασφαλή στέγη, ο υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη λειτουργεί ένα «safe house» σε κάθε Νομό, όπου φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε οι γυναίκες να νιώσουν ασφαλείς.

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε πως καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Συμπλήρωσε δε με έμφαση πως πλέον το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται στις κλήσεις μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, επεσήμανε πως από την Δευτέρα (20/5) με ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η εφαρμογή «panic button» επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τόσο γυναίκες όσο και ηλικιωμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ