ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: 465 καταγγελίες - 315 συλλήψεις σε μία εβδομάδα

Ενδοοικογενειακή βία: 465 καταγγελίες - 315 συλλήψεις σε μία εβδομάδα

Γυναίκα μιλά στο τηλέφωνο

Pixabay

Τουλάχιστον 796 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Από αυτές τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν έγιναν 315 συλλήψεις ενώ χορηγήθηκε σε 64 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Αναλυτικότερα την περασμένη εβδομάδα από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 796 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 64 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Συνολικά, διαχειρίστηκαν 465 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 315 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 12 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ